Logo EHBO Loenen aan de Vecht
Logo EHBO Loenen aan de Vecht - SVG

Warm blijven bij lagere temperaturen

Nu de koude maanden er weer aankomen, zorg er dan voor dat je laagjes kleding draagt. Dit helpt je namelijk warm te blijven en voorkomt gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door het koude weer.

  1. De onderlaag, Dit is een thermische laag die de basis legt van je bescherming tegen de kou.
  2. De middenlaag, die je over je thermische ondergoed draagt is een laag van fleece, synthetische isolatie, dons isolatie of wol. Let er wel op dat je bij deze tweede laag kleding iets kiest waarin je nog goed kan bewegen.
  3. De bovenlaag, de laatste laag die je aantrekt is de bovenlaag die het geheel wind- en waterafstotend maakt. Kies een broek en jas die vocht en wind buiten de deur houden.

Als je deze basis goed hebt, dan ben je goed beschermd tegen de kou. Ga je extreme kou opzoeken of weet je dat je een koukleum bent, kies er dan voor om in de middenlaag een extra kledingstuk aan te trekken. Onthoud dat je maar beter een laag teveel aan kan trekken dan te weinig. Want onderweg kan je prima een laagje uittrekken. Ga je zitten, trek die laag dan wel weer aan. Zo hou je het langst de lichaamswarmte vast. Laat je hier ook niet verleiden door de zon. Ondanks de warmte hiervan kan je ongemerkt sterk afkoelen met als gevolg dat je spieren koud worden. Zo vergroot je de kans op een blessure.

Terug naar Nieuwsoverzicht
crossmenu