Opleiding reanimatie

Reanimatie betekent letterlijk "de levensgeest teruggeven". In de dagelijkse praktijk betekent dit dat men met uitwendige hartmassage en mond- op mondbeademing iemands bloedsomloop en ademhaling op gang houdt in afwachting van verdere hulpverlening.

In deze cursus zal volgens de door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) bepaalde normen les worden gegeven en worden getoetst. In de cursus zal u worden geleerd hoe een circulatie (hart) stilstand, een (dreigend) hartinfarct, een ademhalingsstilstand, een verstikking en verslikking te herkennen en dan hierop te handelen.

De groepen voor deze cursus zijn vrij klein, hierdoor is het mogelijk om de praktische vaardigheden door veel te oefenen te leren. De reanimatiecursus zit in iedere EHBO-opleiding.

Deze reanimatiecursus bevat niet alleen reanimeren maar ook hoe een AED werkt. Vroeger werd dit apart van elkaar gegeven. Nu hangt er nog net niet in elke straat een AED en is het daardoor ook belangrijk dat iedereen weet hoe hier mee te werken.

Wij verzorgen reanimatiecursussen niet alleen voor onze vereniging maar ook in samenwerking met de Hartstichting. Via de hartstichting kun u zich, als er een cursus bij ons gepland staat, ook aanmelden. Voor meer informatie over de hartstichting bezoek dan www.hartstichting.nl

Wilt u zich hiervoor aanmelden of heeft u vragen? Mail naar secretariaat-EHBO@ehbo-loenenaandevecht.nl

crossmenu